Absintmerken
de goede ofniet ?henkelman (04/25/07 om 23:05:01): hoi,
F@TM@N (04/25/07 om 23:17:42): Je bent echt een vocabulair spraakwonder....
henkelman (04/25/07 om 23:18:16): een watte
Helfrich (04/25/07 om 23:27:07): henkelman schreef:
Dat neem ik aan, want zoiets doe je natuurlijk niet voor je lol. Maar van wie MOET het nu eigenlijk, of is die imperatief een soort collectieve waan? (Ik stel maar wat domme vragen, want ik ben door mijn antwoorden heen.) Welkom henkelman.
henkelman (04/25/07 om 23:28:42): ik zit ok wel eens in de kroeg he,
Helfrich (04/25/07 om 23:33:50): Misschien dat het dan moet, ja. Een andere reden zou ik ook niet zo gauw kunnen bedenken.
henkelman (04/25/07 om 23:34:33): t schijnt dat je kaboutertjes ziet rennen,
Helfrich (04/25/07 om 23:46:50): Dat is hartstikke geinig, inderdaad.
Zenzero (04/26/07 om 00:33:44): Wat is hier aan de hand??
Helfrich (04/26/07 om 00:42:05): Geen idee. Is er wat aan de hand?
radioflux (04/26/07 om 01:18:07): henkelman schreef:
Foto's posten is niet nodig. Het antwoord is ja. En het antwoord is nee.
sixela (04/26/07 om 10:14:45): henkelman schreef:
Hint: het merk staat meestal op het etiket. Het ding waaraan je de voorkant van de fles herkent, de kant die in de supermarkt naar de buitenkant van het rek gekeerd staat. Meestal in grote letters.
Ik ken die Julie Ozuden niet, dus ik weet niet wat ze jou kan vertellen. Laat me raden: Hill's of Staroplzenecky. Maakt niet uit, want het is rommel, hoewel bij Staroplzenecky de drang om cognitieve dissonantie op te lossen door het goedje lekker te vinden niet sterk genoeg zal zijn om de ware aard te verbergen. Bij Hill's lukt dat wel, want het smaakt naar een kruising tussen hoogalcoholische hoestsiroop en mondwater, en wie heeft er in zijn jeugd niet stiekem aan de hoestsiroop gezeten als moeder er niet was? 't Heeft natuurlijk niets te maken met absint. Hoewel: als het op het etiket staat zal ik me wel vergissen: dan moet het toch absint zijn. Die kerels gaan toch niet liegen om een centje bij te verdienen? Zo verdorven zit de wereld niet in mekaar? Vecht tegen het cynisme! Toon de wereld dat naïviteit OK is! Koop Hill's voor een betere wereld!
sixela (04/26/07 om 10:23:33): Maar ik kom dankzij dit onderwerp op een fantastisch idee. Een neologisme:
radioflux (04/26/07 om 11:37:46): Voor mijn gevoel is de t er teveel aan.
sixela (04/26/07 om 14:15:25): Inderdaad.
Helfrich (04/26/07 om 14:34:26): sixela schreef:
De allebij is een aardig dier. Soms zit ze daar, nu zit ze hier.
henkelman (04/26/07 om 17:04:36): wat een forum :s
radioflux (04/26/07 om 19:06:55): Helfrich schreef:
Nee hoor, ze zit zowel daar als hier. Dat beest is echt overalbij.
Zenzero (04/27/07 om 00:45:35): Dat taal purisme en komma geneuk van jou, sixela, doet me toch iedere keer weer in gniffelen uitbarsten (eerlijk gezegd lachen, niet hard maar wel lang) onverbeterlijk, of juist verbeterlijk? Kies zelf maar.
Zenzero (04/27/07 om 00:52:34): sixela schreef:
Is dat zo?
sixela (04/27/07 om 03:31:52): Helfrich schreef:
en dan heb je nog niets gezegd over het gebruik van "allebij" met een enkelvoud.
sixela (04/27/07 om 03:35:13): Zenzero schreef: Dat taal purisme en komma geneuk van jou, sixela, ...die samengestelde zelfstandige naamwoorden aaneen schrijft,... Als ik een fout maak dan verdien ik een pak rammel. Wij allebij (zoem,zoem), trouwens ;).
penumbra (09/10/07 om 13:07:33): wel ik zou Vincent's absint graag willen nomineren voor een plaatsje in de "ofniet" lijst.
OGRub (11/16/07 om 19:45:22): Hallo,
Zenzero (11/16/07 om 21:15:48): Dag Ruben,
OGRub (11/16/07 om 21:31:26): hey Zenzero,
OGRub (11/16/07 om 21:42:16): Hey Zenzero,
Helfrich (11/16/07 om 21:46:51): Iedereen heeft zijn eigen smaak, maar via de sites die Zenzero noemt is het niet al te moeilijk om een indruk te krijgen van welke producten respectabel zijn.
Helfrich (11/16/07 om 21:50:07): OGRub schreef: Absinth Tsk tsk.
OGRub (11/16/07 om 22:07:13): Thanks dan ga ik jouw versie eens proberen. Ik ben natuurlijk maar een beginner maar ben wel geïnteresseerd.
OGRub (11/16/07 om 22:16:12): Heeft een hoger thujon-gehalte trouwens invloed invloed op de smaak of geeft het een bepaalde gewaarwording?
Helfrich (11/16/07 om 22:22:36): Oh, vertalen vind ik wel een mooi vak. Wat vertaal je, als ik vragen mag?
Helfrich (11/16/07 om 22:25:05): Thujon geeft geen "gewaarwordingen". Het geeft convulsies in doseringen die je met het drinken van absint nooit zult bereiken.
OGRub (11/16/07 om 22:42:27): De talen waarin ik vertaal en vertolk zijn Frans, Engels, Duits en Nederlands.
Helfrich (11/16/07 om 23:04:27): Ehm, ja. De absinthe supérieure was rond 1900 wel in orde -- dat kan ik garanderen. En wat serieuze producenten tegenwoordig maken is er niet verschrikkelijk ver van verwijderd.
Helfrich (11/16/07 om 23:07:14): Die zogezegde "absinth" die zogenaamd "heerste", daar zet ik zo mijn vraagtekens bij.
OGRub (11/16/07 om 23:30:11): Uhm over die hoeveelheid absint en water / suiker kan je me daarop een antwoord geven? Heb net even die Hapsburg geprobeerd met half Hapsburg, half water (omdat ik niks anders heb momenteel) en het smaakt zo flauw als ja, afwaswater? :D ligt misschien aan het product. Alleszins is er een verhouding bij die je aanneemt of gewoon ook weer kwestie van smaak?
Zenzero (11/16/07 om 23:55:48): OGRub schreef: Uhm over die hoeveelheid absint en water / suiker kan je me daarop een antwoord geven? Heb net even die Hapsburg geprobeerd met half Hapsburg, half water (omdat ik niks anders heb momenteel) en het smaakt zo flauw als ja, afwaswater? :D ligt misschien aan het product. Alleszins is er een verhouding bij die je aanneemt of gewoon ook weer kwestie van smaak? OGRub schreef: Is er zo een beetje een verhouding van Absinth dat je in een glas doet en de hoeveelheid water die je toevoegt en 1 klontje suiker? In den beginne hield ik de verhouding 1:5 aan met suiker, maar dat is eigenlijk, ondanks het feit dat smaken verschillen, not done. Dus tegenwoordig 1:4 en steeds vaker zonder de suiker. Regelmatig proef ik een druppel van 'n nieuwe aanwinst in pure vorm, om de echte tongue numbing feeling even te ervaren, maar dat ben ik... IJskoud water, rustig schenken via de rand langs de binnenwand van het glas, mooi traag louchen, de voortreffelijke geuren die dan ontstaan, heerlijk verfrissend aperitief voor elk jaargetijde. Gewoon lekker zelf experimenteren en ontdekken. Succes.
OGRub (11/17/07 om 00:19:25): ok je praat over suier, maar hoe zit het met het water want ik ben aan het overdrijven denk ik?
OGRub (11/17/07 om 00:20:37): aja sorry je bedoelt het water...kben al teveel aan de alcohol denk ik :)
Helfrich (11/17/07 om 00:32:37): Je bent gewoon dronken?
OGRub (11/17/07 om 00:49:18): Nee ik heb het door. Zelfs met 3/4 Hapsburg en 1/4 water is het nog erg.
Zenzero (11/17/07 om 01:29:24): schitterend wat 't zoal met iemand doet, je hebt gezelschap met kerst, Helfrich.
OGRub (11/17/07 om 09:42:07): Eigenlijk ben ik niet zo into Kerst. Heb dan ook 2 weken verlof. Tijd zat om rustig te experimenteren zou ik zeggen. De Kerstboom wel op een veilige plaats zetten zodat die niet omloopbaar is ;D
Barski (11/17/07 om 10:17:08): OGRub schreef: Nee ik heb het door. Zelfs met 3/4 Hapsburg en 1/4 water is het nog erg. Aan die fles valt niets meer te verknoeien, dat heeft de producent al gedaan. Maar wees gerust, wat je drinkt heeft ook niets met absint te maken. Gebruik het gerust om de barbeque mee aan te maken of om de ramen mee te zemen.
OGRub (11/17/07 om 10:36:56): Hela ik heb wel wat meer respect voor mijn barbeque hé ;D
Helfrich (11/17/07 om 13:02:47): Zenzero schreef:
Nauwelijks. Nou ja, ik kom uit een familie van eters en drinkers, en daar werd met kerst altijd wel wat van gemaakt. Mijn ex-schoonfamilie houdt alleen van sober en vies eten, en helemaal niet van drinken. Daarom was het de laatste jaren nogal een uitdaging om de juiste modus te vinden. Vorig jaar was ik het zat en besloot ik me niet meer uit te sloven.
Helfrich (11/17/07 om 19:44:45): Zenzero schreef:
Dat was de eerste van de Libertines. Er zat geen absintalsem in, maar alleen Roomse alsem. Het was dus eigenlijk geen absint. Ik weet niet of dat nog steeds zo is. Ik vermoed van wel. La Valote recette Martin (blanche) (F) CH (VdT)
Zenzero (11/18/07 om 17:45:56): CH inderdaad.
sixela (11/19/07 om 12:31:17): OGRub schreef: Hallo, Voor al die producten bestaan betere alternatieven. Van hun huismerken vinf ik alleen de "Maison Alandia" iets hebben, al moet ik toegeven dat het een atypisch product is - niet de enige fles die ik zou willen.
Wat is je budget? Wil je liever een Blanche of een Verte? Je kunt er een paar proberen als je je kunt verplaatsen van Limburg naar Boechout. Stuur me maar een privébericht. Voor de kenners: iemand die me kent maar ook een ziek gevoel voor humor heeft me een Fruko Schulz gekocht. Ik moet zeggen, het is niet even erg als Hill's. Het is natuurlijk geenszins absint en gewaterd gruwelijk, maar d'r zit toch *iets* plantaardigs in, voor de mensen die dingen zoals een Becherovka graag drinken, terwijl Hill's je reinste hoestsiroop is. Er zit natuurlijk de onuitroeibare bitterheid van gemacereerde alsem in de nasmaak, dus je moet wel erg veel van bitters houden. Of hoe je in de hel toch nog zeven cirkels kunt ontwaren ;).
Christian (11/26/07 om 11:53:52): Zenzero schreef:
Helfrich schreef:
..soms bij het lezen van je berichten kan ik een glimlach niet langer onderdrukken.
Helfrich (11/26/07 om 20:15:13): Mja, dat is ook zo'n familietrekje van me. Zelfs in de binnenste cirkels van de hel wordt er gelachen.
|
|